_D4S6481-öppet.jpg
_D4S6573.jpg
_D4S6481-öppet.jpg

Kocken & Kastrullen


SCROLL DOWN

Kocken & Kastrullen


 

Kärlek i en liten låda

Thore Wretman valde att laga mat och lyfta matlagningskonsten till en helt ny nivå. Kocken & Kastrullen sneglar på denne gigant och vill försöka göra samma sak. Vi gör det för att vi anser att mat ska smaka gott, och vara gjord med händer, inte i fabrik. Vi gör det också med hjärtat, och med kärlek till den svenska traditionella husmanskosten i bästa Wretman-anda. Jo, så klart är vi inte bundna till bara svensk mat. En vällagad lasagne blir det också, lite vegetariskt och en hel del annat. Välkommen att hämta din lunchlåda.


Gästkock

Denna vecka gästas köket av "Bella" som lagar fantastisk thaimat. Självklart har vi även vår husmanskost som vanligt .

Välkommen

 

 

 
_D4S6573.jpg

Kockarna


Kockarna


Karri

Mat ska skapas med händerna, med kärlek och närvaro. Inte i fabrik. Smakupplevelsen sitter i detaljerna. Ibland behövs bara lite salt och peppar, om nu det som sjuder i kastrullen är rätt gjord från början. Att arrangera en maträtt är lite som att arrangera musik. Råvarorna ska lira ihop.

Raggmunk

Vi har i vårt mat-laboratorium experimenterat med denna återkommande rätt på menyn - på tisdagar. Vi hoppas att vi kan få den så som lab-testerna utvisat. Kärleksfullt frasiga i kanterna, inte så väldigt mäktiga och bara så goda så man svimmar. Med våra egna rårörda lingon så kan det bli värt det.

THOMAS

Mat ska vara en upplevelse, mer än något man kastar i sig för att stilla sin hunger. Att experimentera lite och prova små nya grepp är ett sätt att hylla och lyfta den svenska husmanskosten. Till och med en Pannbiff Med Lök är ren njutning, om den tillagas med en rejäl nypa kärlek.